Resumé från HMK's årsmöte

Då var årets årsmöte genomfört. Inga skandaler och inga direkt uppseendeväckande händelser. Ett bra år för klubben, precis som vanligt faktiskt.

Vi diskuterade mycket i frågan runt Moppegaraget och bemanningen men kom väl fram till att med dagens öppethållande så är vi en tillräckligt stabil gäng. Vi diskuterade även om vi skulle ha öppet en dag till i veckan, i det fallet skulle vi behöva bli ett antal till som är handledare.

Diskussionen om att ha öppet en dag till landade i att Lördag var en bra dag. Skolungdomarna har inga läxor, troligtvis inte något annat heller förutom de som utövar någon typ av idrott. 

Årsmötet valde in en ny Försäkringsansvarig istället för Jonas Hansson som tackade för sig för nästan två år sedan. Den nya medlemmen Anders Funke valdes till ny försäkringsansvarig. Anders har ett gediget motorintresse och är påläst på de mesta inom motorsport. Han bygger egna bilar hemma i garaget och kör gärna på bana med någon av sina bilar. Båtar är också en gren som Anders sysslat med och gärna gör igen. Båtbyggeri och bilbyggeri är ett stort intresse. Anders bor på Hönö sedan 1984 och var faktiskt med på HMK's utställning på Ishallen samma år. Vi hälsar honom välkommen in i klubben och som medlem i styrelsen. 

Till ordförande omvaldes Thomas Ullman och som kassör omvaldes Arne Wettesten. Vi vald också suppleanter för det kommande året, det blev Olle Olausson, Alex Karlsson och Jonas Corneliusson. Vi tackar ödmjukast för deras engageman och hoppas vi får ett lika bra 2020 som 2019.

Motorns Dag 2020
Vi tog beslut på årsmötet om datum för Motorns Dag, det blir den lördagen den 8 augusti, sista lördagen på industrisemestern. En av orsakerna till datumvalet var att skärgårdsbåtarna går sin sista helg just denna helgen. Det ger större möjligheter för publik att ta sig till öarna mycket enklare och skapar inte parkeringsproblem på samma sätt. Naturligtvis skall vi försöka att marknadsföra Motorns Dag på stenpiren några dagar innan för att skapa intresset. Men hur vi än vänder oss så är det ju vädret som kommer att styra deltagarantalet. 

Som projektledare för Motorns Dag valdes Nina Persson som förra året gjorde debut med stöd av flera personer i klubben. Nina förutsätter att hon får samma stöd från samma styrka och några till. Mer info kommer om Motorns Dag.

Crusingarna vi har med boende på Solhöjden skall vi försöka genomföra minst en gång per år, helst två gånger, en vår och en höst. Det kan vara en utmaning men när vi gör detta så glädjer vi så många äldre och det smittar liksom av sig, man mår bra flera dagar efteråt. Vi återkommer med tider och annat när vi närmar oss våren mer på riktigt. 

Välgörenhet, vi berörde inte detta mer än att vi var överens om att genomföra det även under 2020. Världens Barn ligger oss varmt om hjärtat precis som föreningen Attention Öckerö vänder sig till personer, anhöriga och professionella med anknytning till NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar).

 

Avslutningsvis konstaterar vi att det inte är ett brinnande intresse för deltagande på årsmötet. Det är riktigt synd för vi som var där hade en trevlig eftermiddag. För att inte tala om den fantastiskt goda middagen som vi avnjöt på Hotell Trubbaduren Hönö. Vi tackar Martin, Madde och Vilje för en fantastisk service och underbar mat. 

 

Hälsningar
Peter Carman
Vice Ordförande och Sekreterare HMK