Film Motorns Dag 2019

En film från Motorns Dag producerad av archipelagodronie.se. Stillbilder från Arne Wettesten, drönarfilm av Magnus Åslund.
HMK tackar Magnus på archipelagodronie.se för en kanon produktion.

Motorns Dag 2019 är över

Lördagen 24/8 genomförde Hönö Motorklubb sitt årliga event Motorns Dag.

Antalet fordon som ställdes ut var 58st fördelat på; 34st Bilar, 13st MC, 11st Mopeder.

Moppegaraget på Öckerö Fritidsgård ställde ut ”Gottfides Moppe” som dom under våren renoverat och lackerat. Ungdomarna har gjort ett strålande arbete med ledning av Arne Wettesten tillsammans med Kedda Larsson. Hela eventet blev jättelyckat. 216 röstlappar lämnades in för att rösta fram vinnarna i de olika kategorierna, Bil, MC och Moped.

Vinnarna är presenterades i förra utskicket på hemsidan.

Inom kort kommer en film att läggas ut på hemsidan från motorns dag. Filmen är gjord av Magnus på archipelagodronie.se, bilder som lagts in är tagna av Magnus Åslund och Arne Wettesten.

Tusen TACK besökarna

Vi vill tacka alla besökare som kom och gjorde årets Motorns Dag till vad det blev. Ni var mellan 500 och 700st som tittade, röstade, köpte lotter och spred glädje åt utställarna, arrangören och inte minst till era medbesökare.

Stort TACK till gåvogivare:

Vi vill uttrycka ett stort tack till alla gåvogivare. Utan er hade det vart svårt att genomföra eventet med så bra genomslag. Vinster och priser hade vart otroligt mer moderata och därigenom kanske inte ett så välbesökt event av utställarna. Så återigen TACK

• Nina skänkte en tavla som hon målat med ett fräckt motiv och som auktionerades ut och intäkterna går oavkortat till välgörenhet för utsatta barn. Tavlans värde beräknas till c:a 10-11000kr och auktionerades ut för 3000kr.

• Johan (Custom Paintings by Johan) skänkte både en tavla och 1000kr i presentkort vid porträttering av en bil, dessa gick till förstapristagaren i kategorin bilar.

TACK till er som hjälpte till:

Nina Persson, Johan Hjertkvist, Ulf Olausson, Lars Nilsson, Tobias Wallhult, Alex Karlsson, Olle Olausson, Jonas Corneliusson, Elisabeth Carman, Martin Wettesten, Kedda Larsson, Giertz Skog, Linnéa Wettesten, Samuel Osberg, Anders Funke, Michael Engström, Marica Johansson, Andreas Gregenäs.

Det blev så jädrans bra.....

Från vänster; Nina Persson Projektledare Motorns Dag 2019, Mari Wik 1:a pristagare i klassen MC, Peter Carman Sekreterare och vise ordförande HMK, Thomas Ullman Ordförande HMK.
Foto: Johan Hjertkvist

Resultat från Motorns Dag 24/8 2019

Antalet fordon som ställdes ut var 58st fördelat på:

34st Bilar

13st MC

11st Mopeder

Detta var troligen det största deltagandet på Motorns Dag sedan starten 🙂.

Pristagarna i de olika klasserna var:

Bilar

1:a Pris                 Cadillac Cabriolet 1953                  Lars-Olof Thorlin

2:a Pris                 Cadillac Cabriolet 1958                  Mats Börsholt

3:e Pris                 Dodge Charger 1969                       Anders Wembratt

MC

1:a Pris                 Harly Davidson Springer 1999       Mari Wik

2:a Pris                 Lila Trike                                     Ulla Boelskift

3:e Pris                 Honda WTX1300 2007                   Bengt Kristiansson

Mopeder

1:a Pris                 Husqvarna Roulette Lyx  1959          Hans Ahlman

2:a Pris                 Zündapp CS50 1980                         Sebastian Hansson

3:e Pris                 Zündapp KS50 1976                         Benny Andersson

HMK’s Vandringspris gick till Cadillac Cabriolet 1953 med ägare Lars-Olof Thorlin som hade mest antal röster oberoende av klass.

Ungdomspriset gick till Hannes Gerle med motivationen:

Med viss hjälp av pappa har ramen på den ursprungliga Crescent Compacten förlängts och modifierats för att bära en Zündapp motor med allt vad det innebär. Hannes har skruvat och pysslat till långt in på sena nätter. Mopeden ger ett gediget helhetsintryck. Mycket jobb ligger bakom. Grymt jobb Hannes.

TACK

Hönö Motorklubb tackar alla besökare och utställare för att ni kom och tittade, röstade, köpte lotter och gjorde denna dag till ett lyckat event. Vi tackar alla gåvogivare/sponsorer för otroligt fina gåvorna. Dessa gåvor användes till priser för utställarna samt för lotterier. Utan er gåvogivare/sponsorer hade vi inte kunnat genomföra detta event med ett så lyckat resultat.

Gåvogivare till Motorns Dag 2019