Syfte

Hönö Motorklubb har som ändamål att värna om veteranfordon, vårda klubben samt att verka för gott samarbete mellan klubbmedlemmar. Föreningen skall värna om att bevara en motorkultur med respekt för varandra samt andra medmänniskor.

Föreningen skall även verka som ett övergripande organ för gemensamma aktiviteter såsom Motorns Dag och andra tillställningar där medlemmar skall kunna umgås och visa upp sina alster. Naturligtvis kommer klubben fortsatt att hantera Veteran och Classic försäkringar i samarbete med IF.

Historia

Hönö Motorklubb startade någon gång i slutet på 70-talet eller så var det i början av 80-talet. Det började i vart fall med att ett gäng killar som hade amerikanska gamla bilar som intresse började diskutera försäkringspremierna på sina klenoder. Det var på tok för höga och Thomas tog kontakt med försäkringsbolaget och började att snacka om priser osv. Försäkringsbolaget frågade då om det var en motorklubb som fanns och Thomas svarade snabbt självklart det är Hönö Motorklubb som ställer frågan. Efter ett antal samtal och papper så var det klart, försäkringarna blev betydligt billigare för bilarna och klubben var därmed startad.

Under 80-talet var det drag i klubben. Utställningar i Öckerö Is-hall med mängder av bilar som blev utställda och bedömda i olika klasser. Olika slags tävlingar för publiken som ex.vis "miss wett t-shirt" där både publik, arrangör och de tävlande hade roligt och en massa minnen skapades. Ett år var utställningen i Tennistältet i klova, kanske inte lika uppskattat dagen efter för de som hyrt banor då det stog kvar en mängd bilar där när det skulle spelas tennis.

Det var alltid en fest kopplad till varje utställning. Så länge Såsen fanns kvar arrangerades denna fest där. Band från när och fjärran spelade, alltid fullsatt och alla betalade gladeligen inträdet. Balen minns ett år då det kom så mycket folk så att pengarna hamnade på golvet bakom disken till sist eftersom pengaskrinet som fanns inte räckte till. Man räknade vältrampade sedlar dagen efter då de hamnat i ica påsar till sist.

Allt efter som åren gick, medlemmarna skapade familjer så stannade utställningar och fester upp. Klubben har alltid haft försäkringsbiten som en huvuddel i upplägget, den har hela tiden rullat på med nya medlemmar och Jonas har vart ute och besiktigat bilar, mopeder och motorcyklar hos nya medlemmar som försäkrat sina fordon genom Hönö Motorklubb.

Sedan c:a 4 år tillbaka i tiden har klubbet återtagit utställningsdelen genom att skapa eventet Motornsdag. Det började då den berömda krabbfestivalen lades ner och Thomas tyckte att det kanske var dags att dra igång något med klubben igen.

Sedan 2015 dvs förra året så ökade också engegemanget från medlemmar boende i kommunen och Motornsdag blev en jätte hit.